Μια σημαντική διάκριση για το “Αυγό”…

Ήμουν σε μια λίγο μίζερη september mood όπου κάπου εκεί ξυπνούν σκέψεις για μεγαλεπήβολα και άκρως δαπανηρά σχέδια (που βέβαια πάντα στο τέλος αναιρούνται). Μήπως χρειαζόμαστε δεύτερο αυτοκίνητο, ναι βεβαίως το χρειαζόμαστε,  αλλά πώς;;; μήπως είναι καιρός να αλλάξουμε σπίτι; βλέπεις τις αγγελίες και σε πιάνει ψυχοπλάκωση, κατήφεια και το συναίσθημα της μιζέριας γιγαντώνεται! Με κολλημένη την μούρη στον υπολογιστή λοιπόν και στις διαφόρων ειδών αγγελίες του, σκάει ένα tag. Ένα tag από την διευθύντρια του περιοδικού Ταλκ, Πελιώ Παπαδιά!

Το “Αυγό” με λόγια δικά μου και εικόνες του Νικόλα Ανδρικόπουλου, επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες βιβλία για να περιληφθεί στον κατάλογο των καλύτερων βιβλίων για νέους με αναπηρία που εκδίδει η IBBY με επιμέλεια της Toronto Library. Ορίστε; Αλήθεια λέει; Κοίτα να δεις! Ο Βίκτωρας με το δικό του μοναδικό ταμπεραμέντο και την μαγική αποτύπωση από τον Νικόλα κατάφερε να αγγίξει και να συγκινήσει τον μακρινό Καναδά.

Ευχαριστώ ακόμη μια φορά την Έλενα Πατάκη και τον Γιώργο Πετρούλια για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε ένα κείμενο 2 δακτυλογραφημένων σελίδων, βαλμένο όπως όπως σε έναν μικρό φάκελο και σταλμένο με περίσσιο θάρρος και μπόλικη άγνοια από την Θεσσαλονίκη, τον εκδοτικό οίκο Πατάκη για την πανέμορφη υλοποίηση και βέβαια τον Νικόλα Ανδρικόπουλο που με τις ζωγραφιές του, του φύσηξε ζωή.

http://www.talcmag.gr/vivlio/to-avgo-outstanding-books-for-young-people-with-disabilities-2017/

Ο πλήρης κατάλογος της IBBY: http://bit.ly/2xMBvf9 («Το Αυγό»: αριθμός καταλόγου 27, σελίδα pdf 22, εντύπου 42)
Το βιβλίο στη Σχολική Βιβλιοθήκη: http://bit.ly/2xxH01O
Απόσπασμα: http://bit.ly/2iGyIBk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :
Εμπειρίες από την εκπαίδευση και συνεκπαίδευση μαθητών που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα
του Παναή Κασσιανού, Προϊστάμενου Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
http://www.patakis.gr/images/files/22575.pdf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s