Για εμένα…

10300173_779627452049376_903661479115472977_nΟνομάζομαι Εύα Βακιρτζή. Είμαι Ειδική Παιδαγωγός – Θεραπεύτρια με ειδίκευση σε θέματα Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ (Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και συνέχισα τις σπουδές μου στην Αγγλία (University of Exeter). Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων (M.Ed in SEN, M.Sc in Educational Research) και διδάκτωρ (Ph.D) του University of Exeter, UK. Έχω εργαστεί σε ειδικά σχολεία για σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες στην Αγγλία και σε τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη ενώ έχω διδάξει τα γνωστικά αντικείμενα: Ειδικές Μαθησιακές Ανάγκες, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Πολιτικές Ένταξης στο  Yeditepe Üniversitesi, Istanbul, Κωνσταντινούπολη.

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Πρώιμη Παρέμβαση, τη Θεωρία της Διυποκειμενικότητας σε βρέφη με ή χωρίς αυτιστικό κίνδυνο καθώς και στην ψυχολογία εμβρύων, βρεφών και νηπίων.

Είμαι συγγραφέας ενός παιδικού βιβλίου για τον αυτισμό με τίτλο “Το Αυγό”, εκδόσεις Πατάκη (Βραβείο Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου).

Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι ως Ειδική Παιδαγωγός – Θεραπεύτρια στο Ηράκλειο Κρήτης. Πέρα από την αγάπη και αφοσίωση που έχω στη δουλειά μου, αγαπώ ιδιαίτερα την πόλη μου Θεσσαλονίκη και την πόλη της γιαγιάς μου Κωνσταντινούπολη  καθώς και την μελέτη του πολιτισμού και της ιστορίας τους, ενώ δεν αντιλαμβάνομαι την καθημερινότητά μου χωρίς λογοτεχνία.

Advertisements